Marco Daverveld heeft na zijn opleiding HTS bouwkunde een opleiding Interieur-architectuur in Italië gevolgd.
Sinds 1998 heeft hij zijn eigen buro, DAVERVELD ontwerpers.

“Ik werk hoofdzakelijk aan projecten voor particuliere opdrachtgevers. Die projecten varieëren van kleine verbouwingen tot nieuw te bouwen luxe woonhuizen. Maar ook voor bedrijven ontwerp ik interieurs. Veel van mijn klanten komen bij mij door verhalen van mensen die ze kennen en voor wie ik gewerkt heb. Mijn werk is ook vooral een kwestie van vertrouwen. En als de klik er is dan kunnen we samen mooie dingen maken.

Het moeilijkst bij het bepalen hoe je interieur eruit moet zien, is het combineren van keuzes. Kies je voor een bepaalde stijl, dan hebben keuzes voorvloerafwerking, deuren, verlichting, keuken, sanitair en kleuren veel invloed op elkaar.

Ik help mijn opdrachtgevers om die keuze te maken en op elkaar af te stemmen, zodat het eindplaatje één geheel wordt. Waar ik overigens altijd mee begin is met het maken van een goede plattegrond en indeling. De praktische lay-out en de looplijnen worden zo inzichtelijk, een onmisbare basis voor ieder interieur.

“Iedere opdracht is voor mij maatwerk. Ik stem daarbij mijn werkzaamheden af op de wensen van de opdrachtgever. Van schetsontwerp tot werktekening, en van 1e gesprek tot oplevering. Daarbij kunnen we een vast bedrag afspreken, of ik werk op basis van vooraf ingeschatte uren. Samen met mijn opdrachtgever selecteer ik voor uitvoering partijen die hun prijs en kwaliteit hebben bewezen. Op basis van uitgewerkte tekeningen en omschrijvingen kunnen we de plannen dan gaan realiseren! Tot de laatste fase is er dus sprake van maatwerk.”